Eettest/ challenge

2,5 kilo bananen eten!!

Op verzoek van jullie ging ik deze video voor de serie “eenzijdig” een hele dag alleen maar bananen eten!! En dat was vrij heftig kan ik je vertellen.

2,5 kilo

Dat was het aantal bananen dat ik “mocht” eten om aan 2100 calorieën te komen. Dit kwam uiteindelijk neer op zo’n 26 an 27 bananen!! Dit is vrij veel en heftig om in 1 dag weg te stouwen.

Hoewel ik je graag doorverwijs naar de video met daarin mijn reactie op al deze bananen wil ik toch even hier de gelegenheid gebruiken om 2 fabels uit de weg te helpen:

Fabel 1: Niet meer kunnen toilleteren

Een beetje TMI maar ik kon nog prima naar het toilet. Gedurende deze dag had ik geen last van obstipatie en leek het zelfs alsof ik meer last had van diaree…. Of naja laten we het erop houden dat mijn darmen zeker van slag waren maar het er allemaal goed uit kwam.

Okay tot zover dit bericht over naar fabel 2:

Fabel 2: Van bananen wordt je dik.

Ja dat klopt, als ik inderdaad 3000 calorieën aan bananen had gegeten voor gedurende langere periode was ik daar dik van geworden. Maar een calorie is een calorie en het maakt geen drol uit (grappige woordspeling na mijn verhaal van net) of je deze calorie uit bananen, chips of wortels haalt. Althans niet of je dik of dun bent/blijft. Qua voedingswaarde maakt het heel veel uit!

En ja bananen bevatten inderdaad veel suikers, maar ook zoveel vezels en vitamines en minerale. En misschien hebben ze meer calorieën dan ander soort fruit, maar alsjeblieft ga ze daarom niet vermijden. Ook als je wilt afvallen kan je met een gerust hart meerdere bananen op een dag eten. Zolang je maar niet teveel calorieën over de hele dag eet is er niets aan de hand en kunnen we gewoon bananen eten.

Dat gezegd hebbende hoop ik dat ik nu even 2 fabels uit de lucht heb gehaald en verwijs ik je maar wat graag door naar de video, waarin ik zelf steeds meliger werd….

1 ding is zeker, deze video was een stuk gezonder dan de dag waarop ik alleen maar maaltijdshakes en sportvoeding at….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *