intermittent fasting
Geen categorie

36 uur intermittent fasting

Over intermittent fasting heb ik al eerder een video gemaakt waarbij ik 8 uur at en 16 uur vastte… Maar nu ga ik next level ik ga 36 uur intermittent fasting doen oftewel 36 uur niets eten!!

Voordelen intermittent fasting?

Als ik onder andere de website van krachtacademie mag geloven kleven er heel veel voordelen aan intermittent fasting. Zo verbrand je vet, behoud je spier en ben je meer geconcentreerd.

Intermittent fasting houd in dat je een x aantal uur niet eet. Tijdens het vasten mag je wel drinken, maar alleen calorie arme dranken zoals water koffie of thee.

Van 16 naar 36 uur…

Tijdens mijn eerste intermittent fasting challenge probeerde ik een week lang 16 uur niets te eten en 8 uur wel. Dit beviel me zwaar vandaar dat ik het eigenlijk had afgeschreven. Toch bleef het in mijn hoofd zitten aangezien ik veel mensen ken die dit doen. En toen Lobke op haar instagram aankondigde om 24 uur te vasten en mensen uitnodigde om met haar mee te doen, besloot ik om een dag 36 uur te vasten (niet tegelijkertijd met haar, maar zo’n week later) En ja dat was heftig!!

Toch had ik echter niet verwacht dat het zal gaan zoals het ging… Zonder meteen heel veen spoilers te geven, moet je maar gewoon de video gaan kijken. Hierin laat ik niet alleen zien hoe het ging, maar vertel ik je ook de voordelen van intermittent fasting.

Voordelen?

De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar intermittent fasting. En uit deze onderzoeken blijkt dat het heel veel voordelen met zich mee brengt. Hoewel er veel sites en mensen zeer positief zijn over intermittent fasting wil ik je vooral vragen te doen wat goed voor je voelt. Het is momenteel best een hype om een periode niet te eten, zeker ook onder sporters. Toch moet je juist in de periode dat je wel eet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen. Het hele intermittent fasting is niet bedoeld om hysterisch af te vallen of ondervoed te raken. Waarvoor het wel bedoeld is zie je in de video!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *