Eetdagboek,  what I eat in a....

4 makkelijke vegan lunch gerechten

4 makkelijke vegan lunch gerechten, dat laat ik je deze video zien. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ik houd van lunchen, maar moet dit wel over het algemeen op werk doen. Hetgeen wat ik lunch moet dan dus ook makkelijk te maken zijn en vooral ook handig om mee te nemen.

Vegan Broodbeleg:

Het meest simpele is natuurlijk wel gewoon: een boterham met vegan broodbeleg. Gelukkig kan je tegenwoordig in de supermarkt heel veel soorten vegan broodbeleg krijgen. Wat dacht je van vegan boterhamworst, vegan kaas of vegan pathe. Ik moet zeggen ik heb geen van dat allen ooit geproefd, waarom niet? Nou omdat dit vaak vol E-nummers en suikers zit, en dat is iets wat ik probeer te vermijden. Maar ik kan zeker begrijpen dat het makkelijk is om eens te proberen. Ikzelf ben dol op hummus! Ook dat kan je makkelijk in de supermarkt kopen, zelfs suikervrij. Maar waarom zal je het kopen als het goedkoper is om zelf te maken? En daarnaast ook veel lekkerder. Je kan namelijk zelf bepalen welke kruiden je erin doet en ook hoe dik je de hummus wilt. Verder vind ik het altijd fijn om iets van groente bij mijn lunch te hebben. Er wordt aangeraden minimaal 250g groente te eten per dag, ik kan je vertellen: Met mijn vegan dieet kom ik daar makkelijk aan.

Sushi, soep en sla!

Brood is natuurlijk het meest toegankelijke, zeker hier in Nederland. Maar wat ik echt lekker vind is sushi, soep en sla. Soep vooral in de winter. Ik wil dan echt iets warms lunchen. Lekker met een cracker erbij eventueel met hummus erop. En salade in de zomer, of sushi. Ik hou van rouwkorst zeker in de zomer. Geef mij maar konijnenvoer, dan ben ik intens gelukkig. En ja i love sushi, dat kan ook zeker zonder vis. Sterker nog deze sushi is net even wat anders dan anders, namelijk met zuurkool! SAY WHAT! Ja, zuurkool en ik kan je vertellen I LOVE IT!! Hoewel ik normaal een hekel heb aan zuurkool stamppot. Echt waar probeer het uit!!

Ik ben heel benieuwd wat je van de gerechtjes vind en welke je gaat uit proberen!!