5 ingrediënten budget maaltijd
Eettest/ challenge

5 Ingrediënten budget maaltijden

Voor mijn 10 euro budget challenge ging ik op verzoek van jullie dit keer naar de markt! Echter kwam ik al snel tot de conclusie dat ik daar niet mijn weekboodschappen kon halen, althans niet voor een 10tje. En daarom besloot ik mijn video een andere twist te geven door 5 ingrediënten budget maaltijden te maken.

Slechts 5 ingrediënten.

Ik deed dit wel met nog producten die ik in mijn voorraadkast heb liggen, anders kwam ik niet rond in die week. Gelukkig heb ik altijd nog wel wat achter de hand, zoals gedroogde linzen en nog wat groente restjes. Ik vond het een ontzettend leuke uitdaging om echt maar met 5 ingrediënten te koken. Niet dat ik anders zoveel ingrediënten gebruik, maar nu was ik me veel meer bewust wat ik gebruikte.

Budget proof

Door mezelf uit te dagen met maar 5 ingrediënten en maar 2 soorten kruiden werden de gerechten ook echt budget proof. Ik heb bewust ook veel van hetzelfde gebruikt die week zodat je niet ontzettend veel erbij hoeft te kopen. Zo is het misschien niet voor 10 euro maar houd ik het alsnog goedkoop.

Macro’s en prijs

Om jullie een beter inzicht te geven in de maaltijden zet ik er nu ook de macro’s EN ook de prijs erbij. Zo is het mij dus wel gelukt om alle maaltijden onder de 2 euro per portie te houden! Velen van de maaltijden kosten zelfs niet meer dan 80 cent! Dat noem ik nog eens budget 🙂 Voor mij was deze video in ieder geval een ontzettend leuke uitdaging en ik hoop voor jou een leuke inspiratie. Waar het mij vooral om gaat is om te laten zien dat je best gezond vegan en goedkoop kan eten. Het zijn misschien niet de instaproof maaltijden en er zit misschien niet veel variatie in, maar het is wel mogelijk!

Verder vertel ik aan het eind van mijn video waarom ik zo druk bezig ben met het leegmaken van mijn voorraadkast, want dat heeft een zeer duidelijk doel!! Ik hoop in ieder geval dat deze 5 ingrediënten budget maaltijden video jou mag inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *