weekvlog

Aankomen door een week intermittent fasting.

Aankomen door een week intermittent fasting? Kan dat?

Deze week neem ik je weer mee wat ik allemaal heb beleefd.
Dit keer doe ik het iets anders, ik ga namelijk een week Intermittent fasting doen.

Intermittent fasting:

Intermittent fasting houdt in dat je een X aantal uur niet eet. Dit kan zijn zo’n 24 uur of zelfs 36 uur.
Ikzelf doe de meest populaire variant: Ik ga van 12.00 tot 20.00 eten en tussen 20.00 en 12.00 vasten. Dit klinkt niet heel heftig, maar ik kan je vertellen ik heb altijd honger in de ochtend. Of ik het volhoud zie je in deze video.

Gezondheidsvoordelen:

De meeste mensen doen aan intermittent fasting omdat het vele gezondheidsvoordelen met zich mee brengt.
Zo zal je meer in staat zijn vet te verbranden, je spiergroei zal toenemen en je hormoonhuishouding zal beter in balans zijn. Dat klinkt natuurlijk allemaal als iets wat te mooi is om waar te zijn. Vandaar dat ik graag zelf het experiment aanga! Ik kan je alvast verklappen: Ik had het zwaar!! Daarnaast werd ik ook zwaarder, of althans dat leek zo. Ik wist niet goed wat mij overkwam en ik merkte dat mijn lichaam er erg onder te leiden had. Ik at nog steeds evenveel calorieën als voorheen, dus ik kwam deze niet te kort. Daarnaast had ik zelfs het gevoel meer te eten, aangezien ik bang was honger te hebben rond 12 uur.

Naast dit experiment, neem ik je op maandag ook mee naar de Kinderboerderij en vier ik een vegan 2e paas dag. Het is duidelijk dat ik daar teveel suiker op heb want ik heb een sugar rush… Hier merkte ik weer dat ik niet goed naar mijn lichaam luisterde en dus teveel at. En misschien had het ook te maken met het intermittent fasting wat ik deed en daardoor dacht: YES ETEN!! Kijk zeker deze video als je benieuwd bent wat intermittent fasting met mij doet.

Meer weekvlogs check je hier.