Eettest/ challenge

Daily Dozen challenge

In de serie Die-eet niet, probeer ik elke keer een ander dieet uit. Want hoewel veganisme al voor sommige mensen een dieet is, zijn hierbinnen heel veel soorten vormen en dieeten.

Dr greger, daily dozen

In deze allereerste aflevering probeer ik de daily dozen van Dr Grerger uit. Hij is een arts, gespecialiseerd in klinische voeding. Hij heeft een eigen website en youtubekanaal waarin hij veel verteld over gezonde voeding en vooral wat voeding voor jouw lichaam kan doen. Daarnaast heeft hij 2 boeken geschreven over voeding.

Hij is een groot voorstander van plantaardige voeding, en heeft na jaren lang studie en onderzoek een lijst met voedingsmiddelen gemaakt die je elke dag zal “moeten” eten om gezond te leven. Om het toegankelijker te maken heeft hij de daily dozen app bedacht zodat jijzelf elke keer de voedingsmiddelen kan afstrepen wanneer je deze hebt genuttigd.

Challenge accepted

Hoewel het niet echt een dieet is, ga ik graag de uitdaging aan om 5 dagen lang de daily dozen in te voeren. Ik ben namelijk benieuwd hoe makkelijk of lastig het is om deze producten dagelijks te eten! Het raarste vond ik vooral om de boodschappenlijst te maken, want daar waar ik normaal gewoon producten opschrijf, schreef ik nu product groepen op.

Zo schreef ik op dat ik 1,5 kilo bonen nodig had en 600g bladgroen. Welk soort bladgroen noteerde ik niet, dat bekeek ik wel in de supermarkt. Met een tas vol diverse groente fruit en noten ging ik de uitdaging aan. En ik beken, door de noten challenge van de dag ervoor, heb ik mijn eerste dag niet helemaal eerlijk gedaan met de hoeveelheid noten die ik moest eten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *