Een kapha dosha eetdagboek
Eetdagboek,  Het eetdagboek van...

Een Kapha Dosha eetdagboek

Eten volgens de Ayurveda methode, dat doet Diana van Diana fit. Haar dosha is Kapha en vandaar dat ik deze keer: een Kapha dosha eetdagboek uitvoer!!

Ayurveda

Ayurveda is een Indische geneeswijze. Zij delen de mensen in drie elementen: Water vuur en wind. Deze elementen noemen zij Dosha’s en de drie verschillende zijn: Pitta (vuur) Kapha (water) en Vata (wind). Online kan je diverse tests doen om te kijken welke Dosha jij bent.

Kapha Dosha

Diana haar dosha is Kapha, om haar dosha in belans te houden is het de bedoeling dat ze voeding eet wat haar Dosha stimuleert. Omdat haar Dosha water is, is het belangrijk dat zij voornamelijk wat drogere voeding eet, dingen zoals roggebrood maar ook veel groente. Diana eet nu al een tijdje volgens haar Dosha en voelt zich hier goed bij. Dit maakte mij extra nieuwsgierig.

Wat is jouw Dosha?

Op o.a. deze website kan jijzelf de test doen welke dosha je bent. Ook ik heb deze gedaan en ben van plan binnenkort een eetdagboek uit te voeren waarin ik volgens mij Dosha eet. Over twee weken komt er een video op Diana’s kanaal waarin we al verklappen wat mijn Dosha is. Wat denk jij dat ik ben??

Hoewel het wederom om een vegetarisch eetdagboek gaat (wat ik overigens vrij makkelijk kon veganizen) heb ik dit keer wel (op verzoek van jullie) een interview gedaan. Ook omdat ik zo ontzettend benieuwd was naar het verhaal achter de diverse dosha’s en hoe dit Diana helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *