10 euro DEEN
Eettest/ challenge

Een week boodschappen doen voor 10 euro bij DEEN.

Kan je voor 10 euro genoeg kopen om een week van te eten?? Ook als vegan? Want vegan is toch heel erg duur?? Ik ging de uitdaging aan: Een week boodschappen doen voor 10 euro bij DEEN.

Budget challenge!

Na het succes van mijn extreem budget challenge leek het mij leuk om er een video serie van te maken waarin ik telkens naar een andere supermarkt ga om daar voor 7 dagen mijn ontbijt lunch en avond eten te scoren. De maaltijden mogen alleen gemaakt worden van de producten die ik van die 10 euro heb gekocht en zijn natuurlijk helemaal vegan en zo gezond mogelijk!!

Waarom DEEN?

Ik ben begonnen bij de DEEN omdat ik daar eigenlijk nooit kom en ik hoorde dat het goedkoper was dan de AH! Maar klopt dat eigenlijk wel?? Ik ging voor je op onderzoek uit door voor 10 euro mijn weekboodschappen daar te doen. Er wordt namelijk altijd gezegd dat veganisme duur is en eigenlijk onmogelijk. Ik hoor vaak dat mensen het zien als iets voor de Elite. Grappig genoeg eten ze in de minder rijke landen zo goed als vegan.

Zo ben ik 4 maanden voor mijn studie naar Uganda geweest en daar at ik praktisch vegan. De kinderen krijgen daar op school altijd Posho and beans wat niet veel meer is dan maispap met bonen, volledig vegan dus!

Challenge gehaald?

Is het mij gelukt om voor 10 euro boodschappen te doen bij de DEEN en zo ja, wat kocht ik dan voor deze 10 euro?? Kon ik elke dag wat anders eten of at ik de hele week hetzelfde? Dat zie je allemaal in de video. Ik kan je alvast verklappen, het was vrij lastig aangezien DEEN een winkel is dat veel fairtrade en biologische producten heeft! Hartstikke goed natuurlijk, maar ehm… niet echt voor je portemonnee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *