Eetdagboek,  Het eetdagboek van...

Eet zoals Squatcilla

Eet zoals Squatcilla, Ik ben sinds februari 2018 een nieuwe serie gestart waarin ik iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uitprobeer. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit.

Squatcilla

In de allereerste aflevering, heb ik niet de allerminste, namelijk: Vegan crossfitgirl Squatcilla, zij zit op een strak schema om zo optimaal te kunnen presteren bij de crossfit open. Hier traint ze hard voor en bij een harde training hoort natuurlijk ook een optimaal eetschema. Ik heb de eer om dit eetschema een dag uit te proberen, en ik kan je alvast verklappen: Ik had het psychisch zwaar. Squatcilla eet namelijk per dag zo’n 1500 calorieën. Dat zijn er 500 minder dan dat ik op een dag eet. Ik koos er dan ook voor om dit eetdagboek uit te voeren op een dag dat ik vrij was en vrij weinig te doen had.

Plantaardige eiwitten:

Als je zo hard traint als Squatcilla en elke keer sterker wilt worden, is het belangrijk dat je genoeg eiwitten binnen krijgt. Nu zijn er altijd mensen die zich afvragen: “Hoe kom je dan als vegan aan je eiwitten?” Nou gewoon uit planten, en bonen en een overheerlijke shake. Het mealplan van squatcilla is dan ontzettend eiwitrijk!! Iets wat ik super inspirerend vond om te zien. En ja je hoort me wel klagen over het feit dat ik honger heb, maar dat komt omdat ik minder calorieën eet dan dat ik verbruik. En ja dan heb je nu eenmaal sneller honger. Dat is logisch. Toch vind ik het ontzettend inspirerend om te eten als een andere vegan.

Vandaar dat ik van jou ook wil weten: Als wie zal ik de volgende keer eten?? Laat dat even weten in de reacties onder mijn youtube video!