Vata eetdagboek
Eetdagboek,  what I eat in a....

Eetdagboek Vata

Sinds een tijdje ben in geïnteresseerd geraakt in Ayurveda, een Indische geneeswijze. Zij werken vanuit drie types (Dosha’s). Al eerder at ik een dag volgens de Dosha van Diana. Maar in deze video laat ik het eetdagboek van een Vata zien.

Welke Dosha ben jij?

Via een Nederlandse Ayurveda website deed ik de test. Ik was namelijk reuze benieuwd welke Dosha ik was! Hoewel ik bijna zeker wist dat ik Pitta was (ik hou van zomer warmte en vuur) Bleek ik uiteindelijk een Vata te zijn. Weliswaar in combinatie met een Pitta, maar ik herken me vooral in de Vata eigenschappen.

In mijn video zal ik dan ook de eigenschappen van alle Dosha types benoemen, zodat jij alvast kan inschatten welke Dosha jij bent! Ik ben natuurlijk reuze benieuwd welke je bent dus laat dit vooral weten in de comments.

Wat mag jouw Dosha eten?

Wanneer je jouw Dosha op Google invoert en daarbij neerzet: voedingslijst kom je op tal van websites met lijsten van voedingsmiddelen wat goed en wat minder goed is om te nuttigen. Zo mag ik bijvoorbeeld geen bonen eten en kan ik ironisch genoeg ook beter broccoli laten staan. Ik moet vooral gaan voor warme vettige en vochtige gerechten zoals pompoensoep.

Ik kan zeer goed begrijpen dat je het misschien wat aan de zweverige kant vind, maar ik merk dat ik het ontzettend interessant vind om volgens mijn Dosha te eten. Al moet ik eerlijk bekennen dat het voor mij best lastig is om dit te blijven doen aangezien ik natuurlijk veel verschillende eetchallenges aanga en eetdagboekjes volg! Mijn intentie is echter dit wel meer te doen om zo een fitter en gezonder leven te leiden en mijn Dosha in balans te houden! Ik moet wel zeggen zo’n Vata eetdagboek beviel me zeker wel!!

Check hier een Vata eetdagboek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *