Blogs over voeding, fitness duurzaamheid en vegan leven

En dan is er taart, 40 dagen suikervrij…

Het is zaterdag 9 maart. Nadat ik op vrijdag een eetdagboek van iemand anders volgde (volgende week online) waar helaas ook weer een product in zat met toegevoegde suiker (ECHT WAAROM!!!). Besluit ik helemaal weer fris te beginnen!! Ik weet dat ik vanavond naar een verjaardag ga, maar ook dat heb ik voor mezelf gekaderd: Ik drink gewoon water en er is vast naturelchips, daar zit namelijk geen suiker in… En ja als vegan is er toch geen taart voor mij….

En toen was er taart…

Trots ging ik naar de verjaardag toe, want ik had een heerlijk suikervrij dagje!! Eenmaal binnen riep de jarige trots: Er is vegan taart. Ja daar hoefde ik geen seconde over na te denken. De keren dat ik taart eet is als schaars en al helemaal op verjaardagen. Deze kans liet ik mezelf niet ontnemen en dus besloot ik me over te geven aan de taart en weer eens soepel om te gaan met de regels. Ik had 23 uur suikervrij geleefd, wat bijna 1 hele dag was, en dus rekende ik mijn zaterdag als 1 hele dag. Vervolgens heb ik zondag tot half 8 ‘s avonds nog wat suiker gegeten dus dat was dan weer 23 uur een suiker dag (A)

Na 8 dagen is dit dan nu de stand van zaken…

  • Aantal dagen suikervrij: 5
  • Aantal dagen cafeïnevrij: 8
  • Aantal dagen alcohol vrij: 8

Ik ga het niet halen

Het klinkt negatief maar ik weet nu al dat ik deze challenge niet ga halen. Voor mijn YouTube kanaal doe ik allemaal challenges, zo ga ik ook eten zoals “vroeger” en vroeger nam ik standaard een boterham met hagelslag, met suiker dus…

Toch wil ik niet meteen de handdoek in de ring gooien en op de bank ploffen met een pot chocopasta of een zak oreo’s. Ik blijf me deze 40 dagen bewust van het suikervrij leven en ik zie wel hoeveel dagen ik uiteindelijk heb gehaald van de 40… Je mag 6 “cheat” dagen hebben, wat betekend dat ik er nu nog 3 zal mogen. Ik ben heel benieuwd of ik dit ga halen, al denk ik zelf van niet.

Te streng voor mezelf?

Het stomme is ook dat van de 3 dagen waarop het nu al niet is gelukt, zijn er 2 dagen nog gezond geweest ook. Alleen had ik op 1 dag 1 pitabroodje waar suiker in zit en op 1 dag de soja kwark waar ook suiker aan is toegevoegd. Maar het is niet zo dat net als op de zaterdag en op de veggieworld dat ik lekker genoot van taart en snoep en koek… Het zijn 2 dagen met maar 2 producten geweest… Wat vind jij ben ik te streng voor mezelf??

Overigens gaan de andere challenges wel heel goed, ik mis absoluut geen koffie of alcohol, al had ik het gister op werk wel moeilijk toen mijn oogleden zwaar werden. Eventjes voelde ik de verleiding om voor de koffie te gaan, maar misschien moet ik juist proberen om de koffie en alcohol 46 dagen vol te houden als compensatie van het suikervrije…

Liefs, Jetske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *