eten als een echte Hollander
Eettest/ challenge

Eten als een echte Hollander.

Via jullie kreeg ik de vraag of ik een keer een dag wilde eten zoals ze in een bepaalde cultuur doen. Dat leek mij ontzettend leuk en leerzaam! Ik ben en blijf natuurlijk een tata dus trap ik deze serie af met een Hollands eetdagboekje. Ja ja, ik ga eten als een echte Hollander.

Hoe eet dan een echte Hollander??

Ik geef toe dat ik niet direct wist wat echt Hollands eten was. Ik denk dat in de Nederlandse supermarkt het meest diverse aanbod staat als het gaat om verschillende culturen. We kunnen sushi halen, maar ook pasta en als we eens een keertje couscous willen kan dat ook.

Daarnaast ben ikzelf dol op smoothiebowls als ontbijt, maar is dat echt Nederlands?? Als ik aan Nederlands ontbijt denk, moet ik meteen aan vroeger denken aan mijn boterham met hagelslag, dat is wel echt typisch Hollands. Maar aangezien ik dit al te vaak in mijn video’s van vroeger heb laten zien besloot ik een ander ontbijtje te nemen. Maar wat is dan verder een echt Hollands ontbijtje?? Na even googlen kwam ik op de volgende website die mij liet zien wat typisch Nederlandse maaltijden en snacks zijn.

Broodje beleg

Bij de lunch kwam ik er al eigenlijk achter hoeveel groente ik normaal gesproken eet en hoeveel ik dat dus mistte in dit eetdagboek. Ik eet de laatste tijd meer brood dan mij lief is en vond het dan ook lastig om wederom brood te eten. IK BEN TOE AAN SLAAAA (okay sorry tot zover mijn uitspatting). Maar nee dat ga ik niet eten. Sterker nog ik heb best wel een cheatday…. Ik ga namelijk in de middag naar de gaypride en wat ik daar eet…is stiekem niet helemaal Hollands…… Al moet ik wel zeggen dat echte Hollanders dit ook gewoon eten.

Wat het is zie je in mijn nieuwe video!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *