Eettest/ challenge

Eten als een expert

In mijn nieuwe aflevering van “Die eet niet” volg ik ditmaal niet echt een dieet maar een voedingsschema. Alweer een tijdje terug las ik het boek “Eet als een expert” van I’m a foodie. Achterin het boek staan diverse eetschema’s ter inspiratie. Ik besloot 3 van die eetschema’s toe te passen waarvan 2 vegan en 1 niet zo vegan, maar deze ging ik natuurlijk veganizen.

Te veel of te weinig??

Wat ik van te voren niet zo goed kon inschatten was of dat de porties teveel of te weinig zouden zijn. Bij het fruitdieet wat ik de vorige keer volgde stonden keurig de calorieën, zo wist ik precies dat ik voldoende binnenkreeg. Ditmaal stonden er geen calorieën vermeld en dus was het allemaal op de gok. Soms stonden er niet eens portiegrotes vermeld en “moest” je als het waren zelf het wiel uitvinden.

Ergens vond ik dat wel fijn, als er stond wortels met dip, kon ik zelf bepalen hoeveel gram ik dan wilde. Aangezien ik al een tijdje bezig ben met voeding weet ik inmiddels wel wat ik nodig heb en dus nam ik dan ook die portie grootes. Toch merkte ik dat ook ik soms aan het gokken was of zelfs weer eens soepel met de regels omging….

https://youtu.be/tIZY3z8inYI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *