Eetdagboek,  Het eetdagboek van...

Eten als een Surinaamse vegan.

Ooit zei een collega tegen mij: “Jetske ik kan nooit vegan worden, want ik ben Surinaams, en Surinamers eten kip” Toch ben ik erin geslaagd om een Surinaamse vegan te vinden en heb ik 1 dag als haar mogen eten!

Shair my world

Degene waarover ik het heb is Liona van Shair my world. Een vrolijke dame die ik al een tijdje op instagram volg. Ik weet niet hoe het komt maar het lijkt er bijna op alsof ze altijd op een festival te vinden is of in een toffe vegan hotspot. Ze woont dan ook midden in het centrum van Amsterdam tussen de whahala’s van de vegan hotspots.

Maar schijn bedriegt want ze kookt ook heel veel thuis. Dat ze in Amsterdam woont is wel te merken aan alle exotische ingrediënten die ze in haar gerechten gooit. Ik kreeg een heel eetdagboek voorgeschoteld met de meest uiteenlopende ingrediënten. Maar helaas woon ik in een dorp en moest ik dus goed kijken wat ik wel en niet kon maken.

Iets totaal nieuws!

Toch lukte het me om ook dit keer iets totaal nieuws te eten. Niet alleen at ik dit gehele eetdagboekje gluten vrij, ik proefde ook voor het eerst Tamarinde. Daar waar ik voor dit eetdagboekje er nog nooit van had gehoord, bleek de toko bij mij om de hoek dit gewoon te hebben!! Yeah daar was ik super blij om, of toch niet….

Tropische verassing!

Ik vond het in ieder geval leuk om iets totaal anders te proberen. Bij mij heb ik maar 1 toko, en die heeft vaak de “standaard” dingen. Maar ik ben altijd in voor nieuwe smaken en belevingen. En een beleving dat was het zeker!! Benieuwd hoe dit me af gaat en hoe zij zonder kip leeft? Kijk dan snel de video! Check ook zeker de video’s van de andere eetdagboekjes die ik heb gedaan, want in elk eetdagboekje zit weer iets nieuws 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *