Eettest/ challenge

Extreem budget challenge: Vegan eten voor 3 euro per dag!!

Budget challenge part 2!! Aangezien ik er in de vorige video niet in slaagde budget proof te eten, doe ik nu een tweede poging. Extremer maar…. dit keer wel geslaagd!! Want vegan eten hoeft helemaal niet duur te zijn, daarom pakte ik het anders aan: Ik deed een Extreem budget challenge: Vegan eten voor 3 euro per dag!!

Je begrijpt dat dit natuurlijk niet kan wanneer je elke dag je boodschappen doet, ik kocht daarom voor 15 euro boodschappen voor 5 dagen!

Gezond, goedkoop, vegan eten?

Vaak wordt gedacht dat wanneer je gezond en vegan eet het meteen duur is. En ja wanneer je biologische groente koopt, en veel superfoods kan het inderdaad je al wekelijks 50 euro of zelfs meer per persoon kosten!!!
Dat is alles behalve budget, maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. De een geeft 100en euro’s per maand uit aan kleding en de ander aan voeding.

Toch hoef je niet elke week zoveel uit te geven en kan je nog steeds gezond eten. Dat laat ik dan ook in de video zien. Nu is het wel zo dat ik in deze video erg eentonig eet, maar wel gezond! Ik krijg mijn groente en fruit nog steeds binnen en heb de volkoren varianten van alles gekozen.

Bijstandsniveau

Met deze video wil ik laten zien dat het zelfs op bijstandsniveau (of voor studenten) mogelijk is vegan en gezond te eten. Natuurlijk blijft het niet leuk als je weinig te besteden hebt en je dus eentonig moet eten. Mijn tip is dan vooral te investeren in een paar goede houdbare producten, en dan met het overige geld groente en fruit te kopen. Daarnaast letten op aanbiedingen, zoals ik ook in deze video doe. Wanneer de blikken bonen in de aanbieding zijn kan je er mooi een aantal inslaan, die dingen blijven lang houdbaar. En ook pindakaas is je vriend want: goede vetten en veel eiwitten.

Als ik 1 ding heb geleerd in mijn 4 maanden in Uganda, is het wel dat je met rijst en bonen (of daar was het posho and beans) prima groot kan worden! Door er diepvries groente aan toe te voegen kom je een heel eind weg met je vitamines en mineralen.

Benieuwd wat ik allemaal kocht en at, check dan de video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *