Eetdagboek,  what I eat in a....

Het begin van mijn gezonde leven.

Dat ik niet altijd een healthfreak was, is jullie waarschijnlijk wel duidelijk geworden uit mijn vorige “eten zoals vroeger” video’s. De boterhammen met hagelslag vliegen je daar om de oren, en ja ik was absoluut niet bezig met gezonde voeding.

Tot dat…

Ik ging wonen in Amersfoort en daar een andere studie ging doen. In mijn klas zaten een aantal meiden die bezig waren met gezonde voeding. Ik merkte dat ik daar steeds meer en meer interesse in kreeg en zodoende me daar meer in ging verdiepen.

Rens Kroes

Hierdoor leerde ik de kookboeken van Rens Kroes kennen en ik was FAN. Vanaf het eerste kookboek ging ik los met de verschillende recepten. Hoewel ik toen al geen vlees meer at, wist ik de meeste recepten zo te maken dat ze gewoon prima vegetarisch waren. Daarnaast heeft Rens kroes veel vegetarische en zelfs vegan recepten. Vandaar dat ik vandaag de dag nog steeds met plezier haar kookboek erbij pak.

Gezond eetschema

Dit eetschema is dan ook gezonder dan de andere schema’s die jullie van mij (van vroeger) gewend zijn. Al is en blijft kaas natuurlijk een discutabel puntje. Ik at dit vroeger ontzettend vaak en ik durf zelfs te beweren dat ik er ook echt verslaafd aan was… Niet okay… In dit schema zal je dan ook heel veel (vegan) kaas terug vinden en geef ik daar ook even mijn ongezouten mening over…. Maar niet alleen vegan kaas, ik ga ook een vegan omelet proberen te maken, natuurlijk met de net ontdekte kruiden: Kala Namak. Ik ben fan en vind het de 4,50 helemaal waard!!

Ben jij benieuwd hoe gezond ik at in mijn 2e helft van mijn studententijd? Check dan zeker de video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *