Eetdagboek

Het eetdagboek van een sporty vegetarier.

In deze extra aflevering ga ik het eetdagboek volgen van een sporty vegetarier: Yfke. Ze is 19 jaar en doet aan krachttraining en hardlopen. Op haar instagramaccount en op haar website deelt ze lief en leed maar vooral de liefde voor sport!

Vegetarisch eetdagboek

Yfke vroeg mij of ik een dag haar eetdagboek wilde volgen. Dat leek mij natuurlijk ontzettend leuk! Zelf eet ze vegetarisch en is veel bezig met balans. Het leek haar interessant als ik een dag haar eetdagboek veganize en van daaruit tips geef. Dat leek mij ook zeker interessant vandaar dat ik de uitdaging aanging en een dag at zoals Yfke.

Lekker veel.

Het eerste wat me opviel toen ik het eetdagboek zag was dat Yfke lekker veel at. Ze is dan ook langer dan is waardoor het logisch is dat je veel eet. Daarnaast beweegt ze ook super veel en verbrand ze ook automatisch meer. Ik merkte meteen dat ze bezig is met het zoeken naar Balans. Haar eetdagboek bevat daarom een combinatie van gezonde en minder gezonde dingen.

Niet dik.

Hiermee laat Yfke zien dat je echt niet meteen dik wordt als je eens ongezond eet en dat vind ik tof!! Ik merk dat zeker in de fitnesswereld er nog wel eens te erg doorgeslagen wordt in gezonde voeding. Natuurlijk is het belangrijk goed te eten, maar een ijsje of koekje op zijn tijd maakt echt niet uit.

Echter…

Vond ik het wel een beetje teveel snelle suikers. Ik merkte het voornamelijk aan mijn bloedsuikerspiegel die acuut steeg en daarna weer daalde. Ik verlangde naar “echte” voeding zoals groente en fruit of gewoon een cracker. Sowieso mistte ik het fruit in dit eetdagboekje. Maar als jij benieuwd bent hoe deze sporty vegetariër eet en vooral hoe Yfke de balans houd, check dan zeker de video!! 

Benieuwd naar andere eetdagboekjes, check deze hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *