Eetdagboek,  Het eetdagboek van...

Het eetdagboek van Maxime Eva

Het eetdagboek van Maxime Eva, een 17 jarig meisje.
Ja je hoort het goed in deze video ruil ik met eetdagboek van iemand van 17.

Vegan puber:

Ik ken veel pubers die absoluut niet bezig zijn met gezond eten. Ik ken ook veel pubers die absoluut niet weten wat vegan is. En wanneer ze denken te weten wat vegan is, verwarren ze het met vegetarisch en denken ze dat ik wel boter kaas en eieren eet. Ik was dan ook oprecht verbaasd toen ik Maxime op youtube tegen kwam en zag dat zij met haar 17 jarige leeftijd vegan was en daarover video’s maakte. Haar wil ik ontmoeten dacht ik. En ik dacht: Ik wil eten zoals haar. Want wat eet een vegan puber.

Trow back time:

Voordat ik de video helemaal vrij geef even een terugblik naar wat ik at op mijn 17e. We moeten dan bijna 10 jaar terug (en ja dat doet pijn om te zeggen…) Ik zat toen der tijd in de tweede van het MBO en liep stage bij een mediabedrijf. Ik at: Chips, Noodlesoup, Broodjes “gezond”, Kipcorns, nog meer kipcorns, Mac Donalds (die zat naast school, maar vond ik vaak duur dus at niet heel vaak daar) Nog meer kipcorns, en ow ja kipcorns… Gezond at ik bij mijn ouders thuis, ik hield toen al van bakken sla enzo, dus dat was het niet. Maar ja ik kwam niet aan dus waarom zal ik me zorgen maken over wat ik in mijn mond stopte. Ik had wel twee tantes die vegetarisch waren, maar ik hield niet van dieren dus waarom zal ik ze dan ook niet gewoon eten. En ja als je mij had gezegd dat ik minder dan 10 jaar later ineens gezond ging doen, sporten en vegan ging eten, had ik je recht in je gezicht uitgelachen. Vegan! Ik wist niet eens wat het was! Net als sommige tieners van nu.

Vandaar dat ik trots ben op meiden/jongens van Maximes leeftijd die nu al zo’n beslissing maken. En ben jij benieuwd wat deze vegan meid dan eet? Check dan de video!