Eetdagboek,  Het eetdagboek van...

Het eetdagboek van The green guide

Er staat weer een nieuwe aflevering voor je klaar in de serie: “Het eetdagboek van”.
Deze keer eet ik als Marielle van The green Guide. Met haar 1,56 is ze een stuk kleiner als ik en dat heb ik dan ook zeker gemerkt toen ik haar eetdagboek uitvoerde.

Kleine porties:

Zo eet ze 3 keer op een dag kleine porties, de portiegrootte heb ik normaal gesproken ook, maar dan eet ik zes keer op een dag. Dus je snapt dat ik er weer eens flink wat moeite mee had.

Minimalistisch

Daarnaast leeft Marielle zo minimalistisch mogelijk, dit is ook terug te vinden in haar eetdagboek. De maaltijden zijn simpel en voedzaam. Geen spannende kruidenmix of gekke ingrediënten gewoon hele simpele makkelijk te maken maaltijden, die snel op tafel staan. Ik moet zeggen, dat kon ik zeker wel waarderen.

Wat ik knap vind aan Marielle is dat ze heel goed luistert naar haar lichaam. Ze eet wanneer ze echt honger heeft, en daarnaast eet ze rustig en stopt ze wanneer ze vol zit. Daar kan ik zeker nog wat van leren. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik al eens het “eten wanneer je honger hebt” heb uitgeprobeerd maar dat werkt niet voor mij. Ik heb dan ineens een enorme eetbui en eet dan alles wat los en vast zit. Voor mij werkt het beter om regelmatig te eten, zonder dat ik echt honger heb, maar gewoon wanneer ik trek heb.

Voedselintolerantie:

Daarnaast heeft Marielle een voedselintolerantietest gedaan om te kijken waar ze niet goed tegen kan. Hoe dit in zijn werk ging verteld ze kort in de video, maar ze heeft er uitgebreid een blog over geschreven.  Check deze zeker als je daar meer over wilt weten. Tot slot heeft ze ook nog een eigen youtube kanaal waar ze videos maakt over minimalisme en veganisme.

2 Reacties

  • Mariëlle

    Hihi super leuk om het resultaat te zien!! Misschien goed om toch toe te voegen dat ik geen calorieen tel, ook al lijkt dat met de (voor anderen) kleine porties wel zo :p Als ik dat deeg van de pancakes helemaal eet, dan zit ik écht goes gevuld vol tot de volgende maaltijd haha 🙂 En ik merkte juist dat ik mijn lichaam aan het vol stoppen was (over eating) met ontbijt, snack, lunch, snack, diner, snack. Dat deed ik omdat men zegt dat dat het beste is, maar na wat uitgebreider onderzoek denk ik daar nu anders over én merk ik aan mijn lichaam dat dat voor mij ook echt niet werkt! Goed in ieder geval dat jij óók weet dat dat voor jou juist wel werkt 🙂 Dankjewel dat ik mee mocht doen aan je eetdagboek serie ♡

    • Jetske Kalwij

      Hi, Goed dat je nog zegt dat je geen calorieën telt, ik vind het zelf helemaal niet zo lijken. Je eet lekker op gevoel en dat vind ik heel knap!! Ook vind ik het mooi dat je aanvoelde dat 3 maaltijden + snacks teveel was en voor jou als over eten aanvoelde!! En ja zoals we ook in de video al zeiden: Je bent nu eenmaal kleiner dan ik en daarom vind ik het extra belangrijk dat mensen zien dat niet iedere vrouw 2000 calorieën nodig heeft, voor de een is dat teveel en voor de ander te weinig! 🙂 Ik vond het in ieder geval heel leuk dat je hieraan mee wilde doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *