Bussum

hotspots bussum

hotspots Bussum, centrum van het Gooi

Hoewel Bussum maar een kleine stad is, komen er steeds meer duurzame en vegan hotspots. Vooral op het gebied van duurzaamheid blinkt Bussum uit. Wat dacht je eens van winkels als Indisha of Pomona waar je natuurlijke verzorgingsartikelen kan kopen. Maar ook de Holland en Barret zit in Bussum.

Eerlijk winkelen app

Met de eerlijk winkelen app kan jij makkelijk de groenste hotspots in Bussum vinden. Zo heeft Bussum niet alleen Holland en Barret als bekende winkel, maar ook de Wereldwinkel vind je er. Overigens is deze app te gebruiken voor veel meer plaatsen en niet alleen voor Bussum. Op de website van eerlijk winkelen kan je checken waar je nog meer eerlijke winkels vind. Wie weet ontdek je ook wel toffe hotspots in jouw woonplaats

Juice Monkeys

Voor vegan food moet je even zoeken. Maar mijn favo hotspot is sowieso Juice monkeys, waar je kan genieten van een heerlijk juice, smoothie of smoothiebowl vol vers fruit groente en lekkere super food toppings. Ze hebben niet alleen vegan, maar ook non vegan items. Zo kan je er yoghurtbowls halen of zijn er smoothies met honing. Maar over het algemeen kan je vragen of ze dit weg willen laten en vullen ze de smoothie aan met plantaardige melk of met andere zoetstoffen. Zeker na het sporten vind ik dit een ideaal plekje. of in de zomer als ik ga voor een frozen smoothie. Alles wordt vers voor je geperst en geblend en dus extra gezond.

Indisha:

Ik ben ook helemaal fan van Indisha, dit winkeltje verkoopt natuurlijke verzorgingsartikelen. Ook hier is niet alles vegan, maar de eigenaresse weet welke merken er vegan en dierproefvrij zijn. Daarnaast is er eens in de zoveel tijd een make-up workshop. Hier heb ik een keer aan deelgenomen en maakte daar deze video over.