koken uit hoe overleef je
recept

Koken uit “Hoe overleef je”

Vanuit jullie kreeg ik de vraag of ik eens een dag al mijn maaltijden wilde koken uit 1 kookboek. Dat leek mij een super leuk idee!! Nog voor ik de serie startte stuurde 1 van jullie mij een mail met daarin recepten uit het boek van Michael Greger. En dus ga ik in de allereerste video koken uit “Hoe overleef je”

Hoe overleef je?

Dit is niet zomaar een kookboek, maar een boek vol met tips hoe je gezond en vegan kunt leven. Maar vooral ook wat de impact van voeding is op onze gezondheid. Michael Greger verteld jou wat het wetenschappelijk onderbouwde dieet voor jou en je gezondheid kan betekenen! Waarom plantaardig eten goed is voor je lijf en hoe je dit op een gezonde manier kunt toepassen. Om het je makkelijk te maken heeft hij de daily dozen ontwikkelt. Een groep voedingsmiddelen die je dagelijks zal moeten nuttigen om gezond te leven. Voor het gemak heeft hij het in een simpele app gegooid waarbij je elke dag het heel makkelijk kan afvinken. Zo zie je precies wat je deze dag al hebt genuttigd en waar je nog op kunt letten.
Al eerder maakte ik een video waarin ik de Daily dozen uit probeerde, maar nu ging ik dus voor het kookboek!!

Michael Greger.

Maar wie is dan die Michael Greger? In de vegan wereld is hij echt een goeroe (althans zo ervaar ik het als ik andere over hem hoor spreken) Ik hoor en zie regelmatig zijn naam voorbij komen. Michael is een arts en voedingsdeskundige en heeft veel onderzoek gedaan naar de impact van voedsel op je gezondheid. Uit zijn vele onderzoek is het boek “Hoe overleef je” ontstaan.

Recepten.

En ik ga dus 3 recepten proberen uit het kookboek. Onder de video vind je de foto’s van de recepten uit het boek zodat je ze na het zien van de video (wanneer je enthousiast bent geworden) ze ook nog eens rustig kan nalezen…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *