Eetdagboek,  what I eat in a....

Lente tapas Ideeën

Pasen en kerst zijn van die dagen die veel mensen met hun familie doorbrengen. Als beginnende (en vooral als enige) vegan kan het lastig zijn wat je op dit soort dagen dan kan eten. Ikzelf ben inmiddels ruim 2 jaar vegan en mijn familie en vrienden weten niet beter. Daar waar in het begin iedereen het “lastig” vond vinden ze het nu juist leuk om te experimenteren.

Geef het tijd…

Het heeft dus even tijd nodig. Inmiddels vertrouw ik er 100% op dat wanneer ik bij mijn ouders ga eten er iets vegans voor mij is. Het leuke vind ik dat de laatste tijd zij gewoon met mij mee eten 🙂 En nee niemand klaagt over het missen van vlees. Zo ook op deze dag at ik op mijn ontbijt na bij mijn ouders die praktisch hetzelfde aten als ik (okay ze hadden voor mij ander soort taart en bij de tapas voor hen een kaasje, maar het avond eten was volledig vegan :))

Super tof!

En dat vind ik super tof! Ik waardeer het enorm dat mijn ouders zo hun best doen om voor mij iets lekkers klaar te maken en zij zelf ook mee doen!! En dat zijn de kleine beetjes die het doen! En zoals mijn moeder zei: “zo lastig is vegan helemaal niet” Zeker anno 2019 zijn er steeds meer opties. Daar waar je als vegan eerst echt gedoemd was om alleen maar blaadjes sla en een schoenzool schnitzel te kauwen, kun je tegenwoordig genieten van van alles en nog wat. Zo ook vegan Magnum!! En ja ik beken, dat heb ik wel gemist hoor. Maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer

Gezond??

Ja het is dan misschien wel vegan, maar niet gezond. Ik heb vanaf het begin af aan al mensen verteld dat suiker en vet ook vegan is, en ja dat is niet bepaald gezond…. Maar hey! Het was wel lekker. Ben je nou benieuwd naar meer tapas ideeën?? Check dan ook zeker even deze video! Toevallig heb ik de vorige keer ook tapas gegeten (ik houd gewoon van tapas.??)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *