vegan kant en klaarmaaltijden
Eettest/ challenge

Leven op kant en klaarmaaltijden

Voor veel mensen is een van de argumenten om vooral niet vegan te eten: het gemak… Je kan als vegan nu eenmaal lastiger buiten de deur eten en kant en klaarmaaltijden zijn schaars. Maar is dat eigenlijk zo? Ik nam de proef op de som en ging een dag lang leven op kant en klaarmaaltijden.

Ontbijt, lunch, avond

Mijn challenge begon meteen lastig, ik moest namelijk een kant en klaar ontbijt vinden. Natuurlijk had ik een bak soja yoghurt en wat havermout kunnen mixen, daaraan hoef je niet zoveel te koken maar ik vond dit niet bepaald kant en klaar.

Ik weet bijvoorbeeld dat je bij de AH togo (no spon) yoghurt met musli in 1 bakje hebt zitten (ja de musli zit bovenin dus die moet je nog toevoegen, maar dat noem ik wel kant en klaar… Nu is deze yoghurt niet vegan en dus moest ik iets anders bedenken.

Ekoplaza

Ik besloot naar de Ekoplaza te gaan, aangezien ik daar op meer opties hoopte. Helaas bleek dat voor het ontbijt echter niet het geval. ik denk dat ik wel 30 keer de winkel rond ben gelopen voordat ik uiteindelijk een beslissing maakte. Ik was ernstig aan het twijfelen tussen brood en yoghurt en hoopte nog ergens een kant en klaar vegan ontbijt pakketje te vinden..

Macro’s

Ik doe nu al een tijdje gekke challenges. en hoewel ik geen macro’s meer bijhoud lijkt het me toch altijd leuk om dit te weten bij de challenges. Zo ook bij deze, ik ben namelijk wel heel benieuwd hoeveel ik nu eigenlijk heb gegeten. Maar vooral ook of ik voldoende aan mijn vitamines en minerale ben gekomen… En niet alleen ik, maar ook jullie vinden het interessant om dit te zien. Om mensen die te maken hebben (gehad) met een eetstoornis, niet te triggeren heb ik besloten deze macro’s op mijn instagram te delen. Check mij ook zeker daar als je benieuwd bent wat deze dag mij allemaal heeft opgeleverd.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *