vrienden mee uit eten nemen van youtube geld
what I eat in a....

Met mijn non vegan vrienden eten bij Deer mama

Je geld verdienen met Youtube, voor de een klinkt dit als een droom voor de ander klinkt dit als abracadabra. Deze maand kreeg ik mijn eerste youtube salaris en nam ik mijn vrienden mee uit eten. Ik ging met mijn non vegan vrienden eten bij Deer mama!

Hoe werkt geld verdienen met Youtube?

Voor de mensen die denken MAAR HOE VERDIEN JE DAN GELD?? Hier even een uitleg: Youtube heeft een regel: Vanaf 1000 abonnees en 4000 kijk uur in de afgelopen 12 maanden mag je advertenties plaatsen op je video. Je weet wel van die vet irritante reclame die je voor of soms tijdens een video ziet XD. Met elke view krijg je een paar cent. Hoe meer kijkers (dus hoe meer views) hoe meer geld. Vandaar ook dat grotere youtubers ervan kunnen leven. Benieuwd hoeveel youtubers ongeveer verdienen, check dan de socialblade website (NO SPON) Elke maand spaar je en dit wordt de maand erop op je google Adsense account gestort. En wanneer je de betalingsdrempel van 70 euro hebt bereikt krijg je het geld!

Eten bij Deer mama?

Goed dit is een leuk verhaal, ik leg dit ook uit in de video!! Het kwam erop neer dat zij ervoor zorgde dat ik 1000 abonnees heb gehaald op youtube, of zoals ik het noem vegan fitties. Ik vind dat namelijk veel leuker om te zeggen! Inmiddels heb ik ruim 2300 vegan fitties verzameld en we gaan kneiter hard, daarvoor ben ik ontzettend dankbaar!! Dat was tijd voor een feestje en dus nam ik mijn non-vegan vrienden mee uit eten bij Deer mama, een super leuk tentje in Amsterdam.

Toekomst:

Ga ik nu elke maand mijn vrienden mee uit eten nemen van mijn youtube geld? Nee, dat is absoluut niet mijn bedoeling. Ik wil sparen voor een camera, laptop monteer programma en alles wat de kwaliteit van mijn video’s verbeterd. Het lijkt me ontzettend gaaf om deze op te hogen en mijn creativiteit te blijven ontwikkelen. Daarnaast vind ik het super leuk om jullie erbij te betrekken en samen toffe content te blijven maken!! Ik noem mezelf overigens geen youtuber, vlogger en al helemaal geen influencer (wat een woord is dat ook) Ik vind mezelf een content creator, want dat is wat ik doe en wil blijven doen: Toffe content maken omtrent duurzaamheid, sporten en vooral vegan eten!!

Deze video was in ieder geval een voorbereiding op mijn vegan fitmas video’s. Ik hoop dat jullie net zoveel genieten van de video als ik van de dag 🙂

3 Reacties

 • Sarah

  HEEE Ietske,

  Ik vind je video’s super,kijk vast uit naar je nieuwe blogs.. Al heb ik 1 klein opmerkingen, of tenminste, het viel me meteen op, dat ik jouw vorige reeksen persoonlijker, spontaner vond, nu iets meer gesloten, ( misschien met reden)in de zin van maaltijden bereiden, gezellig in pyama,bv misschien ben ik te snel op oordeel en komt dat gewoon terug in je volgende video’s, dan zeg ik niks hoor! Maar ik von dat gelijk een verschilletje, snap je?

  Maar, dat neemt niet weg dat ik je zeker volgen blijf!! Keep going, want ik hou van je vegan menu’s en voorbeelden,wat me overigens ook helpt bij herstel van een eetstoornis..😊🙂👌
  Veel Succes!!!

  Liefs Sarah

  • Jetske Kalwij

   Hoi Sarah,

   Dankjewel voor je reactie. Ik kan goed begrijpen dat het iets minder “spontaan” overkomt als ik iets later film.
   Ik ga vanaf maandag iedere dag een vlog plaatsen ivm vlogmas. Dus dan komen weer heel vee pyjama shots voorbij haha 🙂

   Groetjes,
   Jetske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *