ICU-run
Sporten met...,  what I eat in a....

Mijn eerste ICU- run

Hoewel ik bij mijn geboorte misschien een valse start heb gemaakt, heb ik die inmiddels zo goed en zo kwaad als het kan weer ingehaald. Of nou ja ik ben inmiddels bijna op hetzelfde level als een gemiddelde sporter.

Het voelde dan ook een beetje als vals spelen toen ik werd gevraagd voor de ICU-run.

Post ICU-Syndroom

Deze run vroeg aandacht voor het Post ICU-syndroom (PICS). Het verblijf op een Intensive care heeft namelijk grote gevolgen voor een patiënt. Hoe langer deze op de intensive care ligt des te groter de kans op langdurige klachten. Dit kan zijn verminderde spierkracht en conditie maar ook geheugen en concentratie problemen. Momenteel wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan om het functie herstel van de patiënten te verbeteren, maar daar is geld voor nodig, vandaar dat een aantal patiënten en doctoren zich lieten sponsoren en met succes!! Een mooi bedrag van ruim 10.000 euro is opgehaald dankzij hen!

Mijn eerste ICU-run

Hoewel het voor mij al een flinke tijd geleden is dat ik op de IC lag (gelukkig maar) mocht ik toch mee doen. Door Dayenne van Hart4onderzoek werd ik benaderd of ik samen met haar en 2 artsen deze run wilde doen. Op voorwaarde dat ze een leuke cardioloog voor me zal regelen ging ik deze uitdaging aan! En zo geschiedde het. Helaas kon Dayenne er op de dag zelf door persoonlijke omstandigheden niet bij aanwezig zijn en dus was ik “gedoemd” om te rennen met een arts die ik nog nooit had ontmoet.

Gelukkig klikte het goed tussen mij en de sportcardioloog (kon ook bijna niet anders, we hebben allebei de interesse in sporten met een hartafwijking) en dankzij hem werd ik gestimuleerd om tot het uiterste te gaan! Ben jij benieuwd hoe snel ik erover deed en hoe de run was? Check dan de video!!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *