Eetdagboek,  what I eat in a....

Mijn eerste vegan fittie potluck.

Op zaterdag 22 juni was het zover: Mijn eerste vegan fittie potluck. Al een tijdje hoorde ik over de vegan potlucks die gehouden werden door het hele land, en het leek me maar wat leuk om dit ook eens te organiseren.

Wat is een Potluck

Nu vraag je je misschien af, wat is een Potluck? Een potluck is een picknick waarbij iedereen wat mee neemt. Iedereen neemt wat te eten mee voor elkaar en eventueel ook wat te drinken voor elkaar (of je eigen drinken).

Om het zo duurzaam mogelijk te houden vroeg ik iedereen om zijn/haar eigen bord beker en bestek mee te nemen zodat we geen afval zouden hebben.

Gezond zoet.

Op instagram vroeg ik jullie wat ik zal maken, iets gezonds, iets minder gezonds en iets zoets of iets hartigs. Er kwam uit dat het iets gezonds zoets moest zijn. Ik zat nog te twijfelen of ik deze notenbrood zal maken, maar uiteindelijk ging ik toch voor de good old bananenbrood…

Een kleine vegan potluck

Tijdens mijn weg naar de Potluck toe, wist ik niet zo goed hoe vaak ik het “moest” benoemen. Ik was aan de ene kant bang dat er 100 mensen op afkwamen en dan zal ik toch lichtelijk in paniek raken, aan de andere kant was ik ook bang dat er niemand zal komen, en dus hield ik het onbewust klein.

Het werd daardoor een klein groepje mensen wat ik niet erg vond. Het werd daardoor een stuk intiemer dan wat ik van te voren had gedacht.

Door deze ervaring heb ik geleerd wat ik kan doen om mijn volgende event wat “groters” aan te pakken! Want ja hoewel dit heel knus was, wil ik stiekem toch ooit een groot event organiseren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *