Eettest/ challenge

Mijn instagram tijdlijn bepaald wat ik eet…

Ken je dat, je ziet een lekker recept op instagram en denkt: “Dat wil ik maken! En vervolgens vergeet je het weer…

Dit is zo’n beetje “the story of my life” Ik zie zo vaak lekkere vegan dingen voorbij komen die ik zeker eens wil maken, maar als puntje bij paaltje doe ik het nooit. Vandaar dat ik een nieuwe challenge voor mijzelf heb bedacht: Ik ga een dag eten wat er als eerst op mijn tijdlijn verschijnt.

De regels zijn als volgt:

 • Zodra ik trek heb open ik instagram.
 • De eerste foto waar eten op staat ga ik eten.
 • Wanneer het niet vegan is ga ik dit veganizen.
 • Wanneer het ondefinieerbaar is en ik niet achter het recept kan komen sla ik het over.
 • Ook foto’s van restaurants sla ik over (zeker als dit niet in mijn buurt zit).

Recept stamppot:

Tijdens deze challenge kwam ik de stamppot van Renee van Soy’n cherry tegen. Aangezien er geen andere maaltijden op mijn tijdlijn waren, heb haar gevraagd wat de ingrediënten zijn (deze stonden niet bij de foto).
Ik deel graag het recept met jullie, maar alle credits gaan naar Renee 🙂

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 200g andijvie
 • 600g zoete aardappel
 • 1 el zongedroogde tomaten
 • 1 el mosterd
 • sojamelk zo’n 100ml
 • 2 vegan rookworsten
 • kerrie
 • edelgistvlokken
 • zout en peper naar smaak

Bereiden:

Snijd de zoete aardappels in stukken en kook deze gaar. Warm ondertussen de worst op.
Wanneer de aardappels gekookt zijn, giet je de melk erbij en stampt ze grof. Voeg vervolgens de rauwe andijvie toe, door de hitte zal dit slinken. Roer de edelgistvlokken, kerrie, peper, zout en zongedroogde tomaten erdoor. Serveer met de vegan worsten!

De andere 2 recepten vind je hier:

Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van deze challenge en ben benieuwd wat jij ervan vind. Laat het vooral weten in de comments of ik van deze video een seriereeks moet maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *