Fairdragen en fairzorgen,  vegan fitmas/vlogmas

Mini shoplog Rataplan

Ik heb al mijn hele leven van shoppen gehouden. Als puber vond ik het heerlijk om naar de grote concerns zoals H&M en Bershka te gaan. En ik denk dat als de Primark in mijn pubertijd er al was, dat ik daar ook zeker hoofdsponsor van was….

Tweede hands winkelen

In eerste instantie vond ik tweede hands winkelen NOT DONE (tja je zit in het Gooi op school…) Dat doen arme mensen… Toch veranderde dit volledig toen ik me meer in de kledingindustrie ging verdiepen… Ik merkte dat er vaak veel bloed en problemen aan de kledingindustrie kleeft en daar wilde ik niet meer aan meewerken…

Vintage vs Tweede hands.

In eerste instantie focuste ik me vooral op vintage kleding. Nu denk je misschien wat is het verschil tussen vintage en tweede hands. Als je het mij vraagt is vintage meer een stijl, je hebt ook in nieuwe winkels kleding die vintage oogt, maar gewoon nog steeds onder benarde omstandigheden is gemaakt. Tweede hands kleding kan gewoon alledaagse kleding zijn van merken die nog steeds in de winkel hangt. Zo was ik laatst op een verjaardag waarbij iemand hetzelfde jurkje droeg als ik had gekocht bij de kringloop, alleen zij had het wel gekocht bij de H&M. Nu moet ik zeggen dat ik wel echt mazzel heb met de kringloop bij mij in de buurt.. Blijkbaar zijn gooische mensen snel hun kleding zat en droppen ze al gauw hun dure Ralph Lauren waar niets mis mee is bij de kringloop… Maar ook over Rataplan was ik zeer te spreken

Chille challenge

De challenge van vandaag is als je het mij vraagt super chill!! Het is het einde van het jaar en dat moet gevierd worden!! En hoe kan je dit nu beter doen dan lekker DANSEN!!! Ik wil je in ieder geval een heerlijk nieuw jaar wensen. En ik hoop je morgen te zien dan wel met kater, bij mijn aller laatste challenge!!
En ben je benieuwd naar de andere challenges? check deze hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *