recept

Pasta met Broccoli, vegan spekjes en Kaas.

Een pasta met broccoli, vegan kaas en spekjes is het recept wat ik deze keer graag met jullie deel.
Al mijn hele leven ben ik dol op pasta’s het is simpel lekker en gezond (althans als je de volkoren variant neemt). En je kan onwijs veel varieren. Zo ben ik bijvoorbeeld ook dol op pasta salades.

Alle soorten en maten

Ik vind alle soorten pasta’s eigenlijk wel lekker, spaghetti, macaroni, ravioli ik lust ze allemaal. Deze keer maak ik een heerlijke pasta met broccoli! En heeeel veeel kaas, natuurlijk wel vegan kaas. In de video vertel ik hoe je dit maakt maar hier nog even het recept, voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 200g volkoren pasta
  • 1 blok tempeh
  • liquid smoke, die kan je hier bestellen
  • 1 courgette
  • 1 zakje vegan geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout naar smaak.

Bereiden:

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
Snijd de tempeh in blokjes en marineer ze met de liquid smoke, door deze erin te maseren.
Bak deze zonder boter of olie in een koekenpan. Snijd ondertussen de courgette en broccoli fijn.
Voeg de broccoli de laatste 5 min toe aan de pasta. Bak de courgette met de tempeh mee tot beide gaar zijn.
Voeg peper zout, en een geperst teentje knoflook aan het courgette tempeh mengsel. Wanneer de ingrediënten gaar zijn, giet je de pasta en broccoli af en voeg je het tempeh mengsel aan het pasta mengsel toe. Roer goed door. Voeg nu naar smaak zoveel vegan kaas toe als je wilt, tot het lekker draderig wordt.

En zo heb jij een heerlijke pasta voor 2 personen, met lekker veel groente!! Kan je nou niet genoeg van pasta’s krijgen check dan ook zeker dit recept, voor een zomerse pasta salade met mango! Zeker een aanrader voor als het straks weer wat warmer wordt (of voor de laatste zomerse dagen!)

Ik ben benieuwd of jij deze pasta gaat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *