recept

Vegan Chocolade taart

Vegan Chocolade taart, jawel voor alle choco lovers heb ik een heerlijk taartrecept gemaakt. Deze taart moet even in de oven gebakken worden maar dan heb je ook wat!

Plantpower:

Om voor wat extra eiwitten te zorgen heb ik er een schepje eiwitpoeder bijgedaan, maar dit kan jij natuurlijk helemaal weg laten. Wanneer je het eiwitpoeder gebruikt moet je wel meer vocht toevoegen. Eiwitpoeder neemt namelijk veel vocht op waardoor het deeg minder vloeibaar is. En je wilt natuurlijk een goed vloeibaar deeg wat in de oven een heerlijke taart wordt!!

Zonder geraffineerde suiker:

Deze taart is zonder geraffineerde suiker, dit betekend echter niet dat je er meteen een enorm stuk van kan eten. Er zit namelijk alsnog agavesiroop in en daarnaast ook gewoon boter. En hoe je het ook went of keert boter, olijfolie of kokosolie blijft gewoon puur vet en dat heeft nu eenmaal veel calorieën.

Maar toch wilde ik je dit recept niet onthouden omdat de taart zo ontzettend lekker is (logisch want er zit vet en suiker in) Hieronder nog even rustig de ingrediënten op een rijtje en in het filmpje laat ik je zien hoe we het gaan maken.

Ingrediënten:

  • 1 kopje koffie
  • 200ml amandelmelk
  • 1el appelcider azijn
  • 250g bloem
  • 1tl bakboeder
  • 50g cacaopoeder (of 25g eiwitpoeder chocolade smaak en 25g cacaopoeder)
  • 100g dadels
  • 2el agavesiroop
  • 50g margarine (plantaardig)

Topping:

  • 100g pure chocola
  • Amandelschaafsel
  • Kokosrasp

Oven voorverwarmen op 180 graden, de taart 20 – 30 min erin bakken. Voor de overige beschrijving zie onderstaande video!