Eettest/ challenge

Vegan Eiwitrepen test

Vegan Eiwitrepen test. Benieuwd hoe een vegan aan zijn eiwitten komt? Of weet je dit al en kies je graag de weg van de minste weerstand. In deze video test ik twee merken eiwitrepen voor je.

Pulsin vs Fitche:

In de reguliere eiwitrepen zit Wei-poeder, dit komt van melk wat weer van de koe komt en is dus niet vegan. Voor de plantaardige eiwitrepen worden verschillende eiwitbronnen gemaakt. Zo kan er eiwit uit soja worden gehaald, maar  het meest effectief is het om eiwit uit erwten te halen. Deze bevatten een hoog percentage eiwitten per 100 gram. Dit is dus ideaal om daar een eiwitreep van te maken. Echter smaakt erwtenpoeder nou niet bepaald lekker, en dus wordt er altijd iets van een zoetstof of andere smaak aan de reep toegevoegd.

Heb je eiwitrepen nodig?

Nee, zelfs als vegan niet. Je kan prima je eiwitten halen uit groente fruit erwten en bonen. Of wat dacht je van tofu of andere vlees vervangers. Het gebruiken van een eiwitreep kan handig zijn als je veel sport en daarnaast ook veel beweegt. Bijvoorbeeld wanneer je intensief werk hebt. Toen ik nog op de BSO werkte verbruikte ik veel meer dan nu ik voornamelijk achter een bureau zit.