Eettest/ challenge

Vegan keto dieet HFLC

Ooit gehoord van vegan Keto of HLFC?? Nee? Kijk dan zeker de video want dan weet je wat ik bedoel. Ik ga dit speciale dieet 5 dagen volgen en ik kan je verklappen: Als hardloper valt me dit zwaar!!

Geen koolhydraten.

Dat is wat het dieet inhoud. Je maaltijden zijn zo laag als kan in koolhydraten en vooral gericht op eiwitten en vetten. De oorsprong van het dieet is non-vegan, je eet dan ook veel vlees vis zuivel en ei. Dit vul je aan met wat groente en tadaa je hebt ketodieet. Aangezien ik natuurlijk geen dierlijke producten eet, was het voor mij extra lastig om dit dieet te volgen. Maar ze bestaan de vegan keto mensen. Zij eten voornamelijk noten zaden en avocado’s.

Ketose:

Hoewel het me in het begin makkelijk afging (lees alleen op dag 1) ging het bij dag drie al een stuk minder soepel. Ik raakte in de zogeheten Ketose. Ik kan je zeggen dat is niet bepaald chill… Wat het precies inhoud leg ik uit in mijn video. Maar man wat had ik  het zwaar te pakken. Mijn hele runs liepen daardoor ook in de soep.

Ik was er veel te naif ingegaan en had nooit verwacht dat het missen van 1 stofje zoveel teweeg kon brengen. Ik vraag me dan ook echt af hoe andere sporters dit doen. Nu ben ik me ervan bewust dat je dit eigenlijk 2 weken moet doorzetten om de positieve kanten ervan in te zien. Toch denk ik niet dat dit bij mij past aangezien ik teveel van pasta maar ook van fruit houd. Ik ga dan teveel mijn crackers met bananen missen 😛

Nu is mijn vraag aan jou: zal jij ooit vegan keto gaan? Of ben je het misschien al en wat is je ervaring ermee. Ken jij sporters die dit doen?? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie reacties!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *