Eettest/ challenge

Vegan koekjes test

Vegan koekjes test, want ja vegans eten niet alleen groente en fruit en als vegan hoef je ook niet uren in de keuken te staan voor het maken van smaakloze havermout met banaan koekjes. Je kan ook zeker ongezond eten als vegan.

Koekjes van de supermarkt:

Toen ik begon met vegan eten dacht ik daadwerkelijk dat er geen een vegan koekje zal bestaan wat je gewoon in de supermarkt zal kunnen kopen. Ja misschien van die speciale veel te duren biologische koekjes, maar verder ook niet. Ik was dan ook verbaasd dat er toch nog wel wat soorten gewoon vegan zijn en verkrijgbaar in de supermarkt. En natuurlijk ook betaalbaar.

Het grappige is dat de biologische koekjes niet perse vegan hoeven zijn, soms zit er boter of honing in, weliswaar van biologische oorsprong, maar dat is nog niet vegan!

Oreo gewoon vegan!

De meeste vegans weten het inmiddels, maar veel non vegans zijn verbaasd. Oreo is namelijk gewoon vegan!! Er zit namelijk niets van melkproduct of ei in het koekje. Alles is gemaakt van soja. Aangezien ikzelf pas 1 keer in mijn leven een oreo heb gegeten, moest ik deze natuurlijk even testen. En dit deed ik samen met 4 andere koekjes.

Wist je bijvoorbeeld dat de koffiewafels ook vegan waren? En de robuuste koeken van LU? Ook deze zal ik testen. Om toch nog in de biologische sferen te blijven test ik ook een pakje biologische koekjes van bio today en nog oaties van Verkade. Een zeer divers koekjes arrangement.

Gezond?

Nee absoluut niet, in al deze koekjes zitten meerdere soorten suikers en zoetstoffen ook de biologische. Ga dus niet als vegan ineens los op deze koekjes want daar wordt je niet slanker van. Is je gezondheid niet het doel waarom je vegan wordt? Be my guest en geniet onbeperkt van deze koekjes. Maar als je je gezondheid belangrijk vind, eet ze dan met mate 🙂

Wat ik ervan vond laat ik je in deze video zien!