Vegan fitmas 2017

Vegan sinterklaas vieren, vlogmas 1

Vegan sinterklaas vieren, vlogmas 1. In de decembermaand film ik iedere week mijn leven. In de aller eerste video laat ik je zien hoe ik vegan sinterklaas vier. Wat eet ik allemaal tijdens sinterklaas avond en hoe kies ik bewust de cadeautjes voor mijn familie uit.

Duurzame sinterklaas:

Ik vind het belangrijk om duurzaam te leven, vandaar dat ik zelf altijd spullen kies die “joy” sparken. Ik stel mezelf altijd de volgende vragen: “Heb ik het echt nodig?” “Waarvoor ga ik het gebruiken” “Is het duurzaam geproduceerd of tweede hands” “Gaat het lang mee” En de laatste en vooral belangrijkste vraag: “Wordt ik er gelukkig van.” De laatste vraag moet ik met Ja beantwoorden anders is het sowieso mijn geld niet waard.

Omdat ik zelf nogal kieskeurig ben over mijn eigen spullen, merk ik dat ik snel weer kieskeuriger wordt voor het kopen van spullen voor anderen. Ik wil hen geen “troep” geven wat ik zelf niet wil. Daarom maak ik bewuste keuzes aan de hand van de verlanglijstjes van mijn familie.

Vegan pepernoten:

Misschien vallen de non vegans eerder stijl achterover dan de vegans, maar over het algemeen zijn de pepernoten die in de winkel liggen gewoon vegan. Herstel het zijn natuurlijk kruidnoten. Hier geniet ik dan ook uitvoerig van.