vegan suikerbrood recept
recept

Vegan Suikerbrood recept

Een tijdje geleden deelde ik op mijn instagram een zelfgebakken vegan suikerbrood. Al snel kwamen de reacties of ik dit recept met jullie wilde delen, dat leek mij ontzettend leuk dus here we go!! Ik zocht een recept op en vond zowel van de vegan challenge als een non vegan recept, deze combineerde ik en gaf ik mijn eigen draai aan.

Disclaimer:

Dit recept is alles behalve gezond. Ik heet misschien wel vegan fittie, maar ik vind het ontzettend lekker om af en toe eens flink te snoepen.

Wat heb je nodig voor een vegan suikerbrood?

  • 250g suikerklontjes
  • 500g bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 3el ahornsiroop
  • 300ml plantaardige drink
  • 25g plantaardige margarine (gesmolten)
  • 1tl kaneel

Vegan suikerbrood bereiden:

Mix alle droge ingrediënten samen in een kom. Voeg de gesmolten margarine, plantaardige drink kaneel en ahornsiroop toe. Mix samen tot een mooie bol en laat 1 uur staan.

Doe de suikerklontjes in een theedoek en sla ze plat met een deegroller. Bestrijk een werkblad met bloem en rol de bol uit, verdeel de suikerklontjes over het platte deeg. Rol het deeg op en kneed goed door. Doe het deeg in een ingevette vorm en dek af met een theedoek laat wederom 1 uur staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood in 25 tot 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Serveer tip:

Ik vind suikerbrood zelf het lekkerst met een laagje (vegan) boter. Ja ik weet het het is absoluut niet gezond en ik zal het dan ook zeker niet te vaak eten, maar af en toe en stukje suikerbrood kan geen kwaad. Wat ook nog een goede tip is, is om een plakje brood in het rooster te doen en dan met boter. De suiker karameliseert dan en de boter smelt JAMMIE!!

Ik ben heel benieuwd of jij dit vegan suikerbrood recept gaat maken. Wil je nu meer recepten zien, deze vind je hier.

vegan suikerbrood recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *