verpakkingsvrij boodschappen en eten
Geen categorie

Verpakkingsvrij boodschappen doen en eten

In mijn nieuwe video ga ik een nieuwe uitdaging aan! Ik ga 1 dag verpakkingsvrij boodschappen doen en eten. Waarom? Dat vertel ik je hier:

Waarom verpakkingsvrij?

Als je om je heen kijkt zie je heel veel spullen verpakt in plastic, zo ook in de supermarkt. Plastic wordt gebruikt om spullen te beschermen, maar het kost veel energie en grondstof om al deze verpakkingen te maken. En dat heeft weer een effect op het milieu!

Al vele youtubers gingen mij voor om 1 dag verpakkingsvrij te leven of eten. En als echte vegan fittie kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik ben tenslotte vegan voor het milieu geworden, dan zal ik me op meer fronten moeten richten dan alleen veganisme… Hoewel ik al eerder een maand lang plastic vrij ging zijn momenteel mijn boodschappen namelijk nog steeds niet geheel verpakkingsvrij…

Verpakkingsvrij boodschappen

Mijn allereerste uitdaging was om mijn weekboodschappen verpakkingsvrij te doen. Wat was dat ontzettend lastig!!! Veel groente en fruit zit verpakt in plastic, en wc papier vond ik helemaal niet verpakkingsvrij!! Uiteindelijk is het me dan toch gelukt om een aantal dingen zonder verpakking te vinden of in papier of glas! Wat ik heb gekocht zie je in de video.

Daarnaast heeft deze video me weer bewuster gemaakt om vaker verpakkingsvrij te kopen! Van lush heb ik al heel veel dingen die niet in plastic zijn verpakt en daar ben ik zeer tevreden mee.

Nu ben ik wel heel benieuwd naar jouw ervaring! Lukt het jou om verpakkingsvrij boodschappen te doen? En eet/ leef jij verpakkingsvrij? Zo ja, dan ontvang ik graag tips hoe ook ik mijn impact nog meer kan verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *