Vlogles groep 7/8 basisschool

Als je vandaag de dag kinderen van de basisschool vraagt wat ze later worden willen roepen ze al snel Youtuber. Kinderen kijken niet meer TV maar vlogs en video’s van andere Youtubers. Maar hoe begin je nou zo’n vlog en is het reëel daar geld mee te verdienen? In de vlogles voor groep 7/8 van de basisschool geef ik antwoord op deze vragen.

Sociale vaardigheidstraining

De vlogles is een combinatie van sociale vaardigheidstraining, veilig internet en ICT les. De kinderen leren hoe ze moeten filmen, monteren en zichzelf presenteren. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan veilig internet en het stukje ZZP. Door te leren hoe ze zichzelf moeten presenteren voor de camera leren de kinderen sterker in hun schoenen staan ook buiten de camera.

Persoonlijk verhaal

Ik geef de tips en tricks in deze les aan de hand van mijn persoonlijk verhaal. Hoe zorg je voor een pakkende naam en waar komt mijn naam vandaan. Hoe zorg je ervoor dat mensen op je blijven klikken maar ook dat je video boeiend blijft. Welke fouten heb ik gemaakt en wat zijn de veel gemaakte fouten die ik zie bij andere. Maar ook hoe ga je om met haat reacties?? Is het wereldtje van het vloggen wel zo leuk als dat het lijkt?

Programma vlogles

De vlogles kan op diverse manieren worden ingedeeld. Het kan 1 hele lesdag van 08.30 tot 15.00 in beslag nemen maar ook opgedeeld worden in drie dagdelen.

In het eerste deel hebben introduceer ik mijzelf en vertel ik wat over de youtube wereld en het geld verdienen ermee.

Het tweede deel gaat vooral om het filmen, hoe sta je voor de camera en hoe maak je toffe beelden. In dit deel gaan de kinderen ook zelf op pad om een script te maken en te filmen

Het derde deel zal bestaan uit de montage, het spannend houden van een video en het veilig internetten.

Eventueel is er mogelijkheid om dat laatste in een vierde en laatste deel uitgebreid vorm te geven aangezien het een zeer belangrijk thema betreft.

Kosten

De kosten voor de drie dagdelen samen verspreid over 3 dagen of over 1 hele dag bedraagt 350,- exc. BTW. Hiervoor krijgen de kinderen het bestand van hun zelfgemaakte video en een super leerzame en creatieve dag!

In overleg kunnen de video’s ook afgeschermd op mijn youtube kanaal worden geplaatst, zodat de kinderen de video met de link zelf kunnen terug kijken maar deze niet door anderen kan worden bekeken.

Interesse?

Neem dan hier contact met mij op! En wie weet geef ik jouw klas binnenkort deze super toffe (levens) les!