Utrecht

Voorstraat Utrecht

Voorstraat Utrecht. Als je een dagje naar Utrecht gaat raad ik je zeker de voorstraat aan. Dit is een straatje dicht bij het station en het Neude en heeft heel veel te bieden op het gebied van vegan voeding en duurzaamheid.

Je kan je vegan schoenen kopen, maar ook heel veel vintage kleding. Ook zijn er ontzettend veel winkels met duurzame kleding.

Sla, voorstraat

Wanneer je lekker hebt geshopt is het tijd voor een lekkere lunch. Mijn favo plekje is by far SLA. Hier geniet ik altijd van heerlijke salades die zowel vegan als non vegan zijn. Zo kan je samen met je omnifriends genieten van een gezonde lunch. De salades zijn niet alleen lekker maar ook heel betaalbaar en dus precies goed voor een dagje weg. Naast sla hebben ze ook soep en brood of lekker wat zoets. Let er wel op dat je op tijd komt want tijdens spits uren kan het er nogal druk zijn. Overigens kan je ook je salade to go meevragen en deze dan in een van de velen parken die Utrecht heeft, op eten in de zon.

Vintage en duurzaam

De straat heeft diverse soorten winkels die vooral gericht zijn op duurzaamheid. Zo zitten er 3 vintage winkels en zit aan het begin van de straat ook een duurzame winkel. Deze winkel verkoopt vegan schoenen en tassen en daarnaast kleding van duurzame merken.

Het fijne van de voorstraat vind ikzelf, is dat het dicht bij het station zit (op loopafstand) en echte winkelstraat is vol met winkels die zich richten op duurzaamheid, tweedehands kleding en veganisme. Je kan daardoor dus echt een goed dagje shoppen. In de buurt zitten de grotere winkelketens, mocht je met mensen shoppen die daar meer behoefte aan hebben. Ik raad je in ieder geval aan om naar de voorstraat te gaan!

Hier nog even alle winkels op een rij:

1. Giensch http://www.giensch.nl/
2. Puha http://www.puhashop.nl/
3. Sussies http://www.sussiesvintage.com/
4. SLA http://ilovesla.com/
5. GYS http://gysutrecht.nl/