Hoe en de wattes

Wat zit er in een vegan koelkast.

Vanuit jullie kreeg ik de vraag hoe mijn koelkast eruit ziet. Want wat zit er in een vegan koelkast… Is het alleen maar groente of zitten er ook andere dingen in. Daarnaast is het natuurlijk ook de vraag hoe vol is de koelkast.

Niet zo vol

Ik zal je alvast verklappen, mijn koelkast zit niet zo vol. Ik ben alleenwonend en heb dus ook niet zoveel nodig dan wanneer je een heel gezin te onderhouden hebt. Daarnaast is dit ook iets wat ik van huis uit gewend ben.

De koelkast van mijn ouders zat namelijk ook nooit stampensvol, gewoon de essentials. Alleen met kerst en verjaardagen zat deze propvol, maar op “normale” dagen niet.

Waarom dan zo’n grote koelkast?

Ik hoor je denken, waarom heb je dan zo’n grote koelkast als je toch maar alleen woont. En ja ik kom vanuit een huis met een kleine koelkast. Toch ben ik tot op de dag van vandaag blij met de ruimte die ik heb in deze. Het is overzichtelijk en ik hoef geen tettris spelletjes uit te halen om het passend te maken. Daarnaast heeft deze koelkast ook een ingebouwde vriezer met 3 lades, iets wat ik tot op de dag van vandaag een verademing vind!!

Misschien ben ik nog wel doller op mijn vriezer dan op mijn koelkast (is dat gek?) Want daar waar ik eerst 1 vriesvakje had waar net mijn brood in paste, heb ik nu 3 lades!! Ja soms zit er in elke la net 1 item, maar he! Ik heb een vriezer!!

Ik vind het dan ook vooral heerlijk om er bevroren fruit in te bewaren of mijn eigen ijs te maken. Maar je zal ook zeker wat diepvries groente in mijn vriezer spotten.

Ook mijn voorraadkast laat ik zien.

Niet alleen laat ik je zien wat er in mijn vegan koelkast zit, maar aangezien ik binnen no-time door mijn koelkast en vriezer heen was, dacht ik: “Ik laat ook mijn voorraadkast zien” Want ook die is zeker goed gevuld. Al moet ik zeggen dat ik niet echt een kast kast heb, ik heb meer een plank waar ik dingen op bewaar. Ik gebruik vooral veel glazen potten waar ik van alles en nog wat in bewaar, ja ik ben echt een sucker voor dat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *