Eetdagboek,  what I eat in a....

What I eat, een drie gangen vegan diner

What I eat, een drie gangen vegan diner. Jazeker je kan best een heerlijk vegan driegangen diner voorschotelen als je familie komt eten. Vandaar ook dat ik juist deze dag wilde filmen wat ik allemaal at. Ik kan je alvast verklappen, het is wel een vegan maar geen gezond dagboekje. Maar hiermee wil ik laten zien dat vegan niet per definitie gezond hoeft te zijn.

Vegan (chocolade) pepernoten:

Zijn pepernoten wel vegan? Dat is wat de meeste mensen zich afvragen, zeker als ik er ongegeneerd van zit te snoepen. En ik geef toe, wanneer je pepernoten zelf wilt bakken komen de meeste recepten niet veel verder dan ei en boter. Toch zal het je verbazen hoeveel merken er vegan zijn. Nu moet ik wel even zeggen dat dit om kruidnoten (die ik overigens ongegeneerd altijd pepernoten noem) gaat. De echte pepernoten zijn vaak niet vegan, maar de kruidnoten wel, zelfs de chocolade variant. Ja echt! Nu is het wel zo dat je vaak verschillende chocolade varianten pepernoten in 1 zak hebt, maar dit jaar kocht ik alleen pure pepernoten bij de Jumbo. Super fijn dat ze de optie hadden om alleen pure chocolade pepernoten in 1 zak te doen. Zo zat ik niet met een smaken die ik zelf nooit eet.

Een drie gangen vegan menu:

Het kan echt, je kan heel makkelijk drie gangen koken en dat volledig plantaardig. Aangezien ik rekening moest houden met de wensen van mijn familie, moest ik snel schakelen. Dit zorgde ervoor dat het eten er misschien niet helemaal ster restaurant proof uit zag, maar ik deed mijn best. Ik ben in ieder geval trots op het resultaat en ik hoop dat ik jou weer inspireer. Nog even een disclaimer: Neem dit dagboek natuurlijk niet zomaar over, zeker niet met de hoeveelheid pepernoten die ik at. En nee zo eet ik niet iedere dag….