weekvlog

What I eat in a week: Suikervrij vegan cutten

What I eat in a week: suikervrij vegan cutten. Een hele mond vol, I know. Deze week probeer ik volledig suikervrij te eten, daarnaast let ik goed op mijn calorieën, want ja ik wil die summerbody. Wat ik allemaal eet om aan mijn summerbody te komen zie je in deze video.

Waarom Suikervrij?

Allereerst dit: volledig suikervrij bestaat niet. In fruit zit suiker, en daarnaast heb je suiker nodig voor energie.
Dat gezegd te hebben, je bent het waarschijnlijk met me eens dat we het nu niet over witte tafelsuiker of andere geraffineerde suikers hebben voor de energie. Wanneer je suikervrij wilt leven, is het dan ook belangrijk dat je kijkt naar de ingrediënten lijst en niet naar de voedingswaarde. Er zijn ontzettend veel namen voor suikers van glucosestroop tot maltodextrine. Op google vind je handige lijstjes met de verschillende suikers.  Ik vind het zelf bizar dat we aan producten zoals brood, bouillon, sauzen en soyayoghurt of drink suiker toevoegen. Vandaar dat ik deze week start met suikervrij eten. Dit is echter niet zo makkelijk, zeker niet als je uit eten gaat….

Wat is Cutten:

Cutten is eigenlijk een heel hip woord voor afvallen. Het komt uit de fitnesswereld en betekend niets meer of minder dan vet verliezen waardoor je spieren zichtbaar worden. Aangezien het niet perse om kilo’s gaat (sterker nog over het algemeen wil je geen kilo’s verliezen of zelfs aankomen) wordt het niet afvallen genoemd. Je wilt je spiermassa behouden en vet verliezen. Het is dan ook geen crashdieet of lijnen, het is op een gezonde en langzame manier minder calorieën eten dan dat je gebruikt, zonder dat je daarbij spiermassa verliest, maar wel vet.

Hoe ik dit aanpak, en hoe het me afgaat zie je allemaal in deze video. Ik hoop dat het je inspireert, dit is overigens niet de richtlijn hoe je moet eten, maar slechts een inspiratie wat je allemaal kan eten als je vegan wilt cutten.