Eetdagboek,  what I eat in a....

What I eat: Een week in stilte

What I eat: Een week in stilte, Ik ging een week lang naar een klooster in Frankrijk en verbleef daar in stilte. Natuurlijk filmde ik wel wat ik allemaal at in die week, want dat was gelukkig vegan friendly.

Taizé:

Taizé is een klooster in Frankrijk, opgericht door Broeder Rocher tijdens de tweede wereldoorlog. Zijn voornaamste bedoeling van dit klooster was om joden onderdak te brengen. Na de oorlog werd dit een ontmoetingsplek voor jongeren uit de hele wereld. Inmiddels is het klooster ontzettend uitgebreid en komen er jaarlijks jongeren van 16 – 29 jaar van over de hele wereld bijeen om met elkaar te zingen, mediteren en elkaar te ontmoeten. In principe is iedereen welkom, alleen willen de broeders deze leeftijdsgrens aanhouden om vergrijzing tegen te gaan. Het gaat namelijk om de jongeren.

In stilte:

Het reguliere programma bestaat uit gespreksgroepen, “werk” en naar de kerk gaan. Dit programma heb ik een aantal jaren gevolgd. Maar dit jaar wilde ik een week in stilte. Wanneer je dat wilt verblijf je in een apart huis, in een dorp in de buurt. Vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen. De hele dag wordt er niet gesproken, al is het aan jou hoe jij hier mee om gaat. Daarin laat Taize je vrij.

Vegan in Taizé:

Als je een reguliere week in Taizé wilt volgen is het lastig vegan te eten. Vegetarische opties hebben ze wel altijd, alleen de franse kaasjes en kwark en yoghurt toetjes vliegen je om de oren. Omdat ik in stilte was kreeg ik net wat anders te eten dan de andere. Daarnaast mocht ik het ook zelf opscheppen. Dit hield in dat ik vaak brood met groente at. Niet heel erg gezond, maar voor een week kan dit geen kwaad. Al moet ik zeggen dat ik blij was met de eiwitsmoothie die ikzelf had meegebracht want ik mistte de eiwitten…