Eetdagboek,  what I eat in a....

Zo gezond at ik op het MBO….

Je hoort het steeds vaker: we worden met z’n alle dikker en obesitas blijft groeien… Amsterdam heeft een gezonde aanpak en wil dat scholen een gezondere kantine hebben!! Gezond eten moet toegankelijker worden, dat vind de regering. Dat ze de belasting hebben verhoogd op groente, fruit en sporten is mij daarom ook een groot raadsel….

Vegan in de schoolkantine

Helaas zie ik vandaag de dag nog geen of weinig vegan opties in de school kantine, laat staan gezonde opties…. Vanuit mijn eigen studententijd weet ik dat een bakje sla inderdaad duurder is/was dan een broodje kroket of een saucijzenbroodje. Maar wat kon het mij allemaal schelen, op het MBO dacht ik echt niet na over calorieën en gezonde voeding…

Gezondheidsfreak

Vandaag de dag ben ik wel heel veel bezig met gezond eten en sporten. Iets wat ik nooit had verwacht wanneer je dit zal zeggen tegen de jongeren ik. Ik een halve marathon?? NO WAY! Ik iets anders ontbijten dan mijn vertrouwde boterham met hagelslag? YEAH SURE!! Toch heb ik een periode gehad dat ik erg doorsloeg in gezond eten en sporten. Ik was teveel bezig met de weegschaal en centimeters verliezen. En hoewel ik daar nog steeds zo nu en dan mee bezig ben, tel ik al bijna een jaar niet meer mijn calorieën en eet ik op gevoel.

Terug in de tijd

Vandaar dat ik graag terug in de tijd ga, en weer eens eet zoals vroeger. Die goede oude tijd toen ik nog zorgeloos een zakje chips weg at en met gemak na een avond stappen een broodje shoarma weg kon werken. (de verschrikkelijke smaak the morning after nam ik voor lief…)

Al eerder maakte ik een video over hoe ik at toen ik jonger was... Met deze video’s wil ik laten zien dat mensen kunnen veranderen, ook ik ben veranderd… ik heb niet altijd zo gegeten als dat ik nu at… Sterker nog ik eet nu voornamelijk gezond… Ik laat je eerlijk zien wat ik eet toen ik nog jong was en hoewel ik toen geen vegan was, zorg ik er nu voor dat alles helemaal vegan is, Hoe? Check de video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *